Barvení vlasů


Barvení vlasů

Barvení vlasů se stalo jedním z nejvíce oblíbených způsobů, jak se lidé zkrášlují a mění svůj vzhled. Někteří to dělají kvůli změně svého vzhledu, kvůli zkrášlení či zakrytí šedin. Někdo vyjadřuje svou osobnost právě specifickým účesem. V tomto článku se podíváme na způsoby, jak můžeme změnit svůj účes.  Lidé si začali barvit vlasy už v dávných civilizacích, byl to například starověký Egypt, nebo Řím. Neměli však v té době specifické náčiní a ingredience, kterými nyní disponuje naše civilizace, Právě proto, používali přírodní ingredience. V moderní době, i když se stále někdo vrací k šetrnějším a přírodnějším prostředkům, jako je henna, nebo indigo, už existují chemické barvy na vlasy. První vynalezená byla permanentní barva ve 20. století, která byla základem pro postupnou inovaci a technologie pro kadeřnický průmysl.

Vlasy

Jaké jsou populární barvící techniky? Pojďme se na ně podívat!

Permanentní barva

Permanentní barva, kterou si aplikujeme na vlasy, proniká do vlasové struktury a drží silně na vlasech. Je potřeba ji pravidelně nanášet, protože vlasy rostou s jinou přirozenou barvou. Permanentní barva je vhodná pro ty, kteří chtějí změnit svou přirozenou barvu, či zakrýt šediny.

Melírování

Melírování je způsob barvení vlasů, při kterých ses barví jen části (prameny) vlasů. Vytváří to příjemný efekt a dodává vlasům strukturu a objem.

krásná žena

Balayage a ombré

Balayage je technika, při které se barva nanáší ručně, a tím se vytváří přirozené přechody na vlasech. Ombré je také podobné, avšak má dalo by se říci dramatičtější přechod od tmavé části po světlou.

Kreativní barvení vyjadřující osobnost

V dnešní době velice oblíbená, a také velice divoká metoda barvení. Určitě jste někdy potkali ženu, či muže, co mají barevné vlasy. Například odstín růžové, fialové, modré nebo neonové barvy. To teď prostě frčí. Není to nic pro konzervativní typy, ale jinak je to zajímavý způsob vyjádření své osobnosti.